Zet jij na Brexit nieuwe zakelijke stappen?

Geef een boost aan je internationale ambities met het EU-Handelsprogramma van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO)! Krijg o.a. toegang tot exclusieve workshops en handelsmissies. LIOF kan je helpen met je aanmelding voor het EU-Handelsprogramma.

LIOF

Het doel van het EU-Handelsprogramma is om getroffen ondernemers te ondersteunen bij het verbreden van hun afzetmarkten. Daarvoor is 32 miljoen euro beschikbaar uit de Brexit Adjustment Reserve, kortweg de BAR. Dit is een Europese steunregeling voor ondernemers die zakelijk zijn benadeeld door Brexit . RVO voert de BAR-regeling uit namens het ministerie van Economische Zaken en Klimaat (EZK). Daarbij zet RVO ook de netwerken en expertise in van partners binnen Trade & Innovate NL, de branche- en sectororganisaties en Nederlandse posten in het buitenland. LIOF is een van die partners en biedt ondersteuning voor ondernemers in de provincie Limburg.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Het EU-Handelsprogramma is het eerste onderdeel van de BAR dat beschikbaar is voor het Nederlandse bedrijfsleven. Later volgen ook nog twee compensatieregelingen voor bedrijven die geraakt zijn door Brexit.

Hoe werkt het?We gaan in gesprek met ondernemers om vast te stellen wat zij nodig hebben. Op basis daarvan wordt gepaste ondersteuning ontwikkeld. Zit je als ondernemer in een oriëntatiefase? Dan wil je mogelijk advies over jouw handelsstrategie voor een bepaald land of gebied. Ben je al een stap verder, dan is een beursdeelname of handelsmissie misschien wat jouw onderneming nodig heeft. Er kan heel veel, maar het programma loopt maar tot eind 2023. Om zoveel mogelijk te kunnen doen voor ondernemers, is het dus belangrijk dat je je snel aanmeldt.

Aanmelden met documenten uit administratieJe kunt als ondernemer toegang krijgen tot het EU-Handelsprogramma wanneer je kunt aantonen dat je al voor 31 januari 2020 zaken deed met het Verenigd Koninkrijk. RVO vraagt je om met enkele documenten uit je bestaande administratie te onderbouwen dat je zakelijk bent geraakt door Brexit. LIOF kan je helpen met de aanmelding.

Informatief webinar op 30 juniTijdens een gratis webinar over het EU-Handelsprogramma op 30 juni, hoor je waar interessante exportkansen liggen. Daarnaast zie je hoe je kosteloos jouw exportkennis en internationale netwerk vergroot als je meedoet aan het EU-Handelsprogramma. Meer info via: https://www.rvo.nl/evenementen/webinar-eu-handelsprogramma

Neem vandaag nog contact op met Mark Smits van LIOF om jouw situatie te bespreken: mark.smits@liof.nl of +31 (0)6 1070 9018.

www.liof.nl/fondsen-en-programmas/overige-programma-s/BAR