Bibliotheek Eijsden verspreidt activiteiten noodgedwongen over drie locaties

Print
Bibliotheek Eijsden verspreidt activiteiten noodgedwongen over drie locaties

Afbeelding: Johannes Timmermans

Eijsden -

Bibliotheek Eijsden is met ingang van zaterdag 25 juni tijdelijk gesloten. Aanleiding is de verhuizing van de collectie voor volwassenen naar het servicepunt van de gemeente (Breusterhof 8), die weer het gevolg is van capaciteitsproblemen van brede school Op de Cour.

„Het aantal leerlingen van de school stijgt snel en dat betekent een tekort aan klaslokalen”, meldt de bibliotheek. Om die reden werd vorig jaar de leeszaal al omgebouwd tot klaslokaal, maar nu zal ook de begane grond, waar de collectie voor volwassenen huist, plaats moeten maken voor nieuwe leslokalen.

De jeugdbibliotheek blijft op de bekende plek, de leeszaalfunctie en diverse activiteiten verhuisden al naar Sociaal Centrum Eijsden en de collectie voor volwassenen gaat naar het gemeentelijk servicepunt. „Deze situatie is niet wenselijk, want drie locaties bemensen vereist nogal wat van onze organisatie, maar het is tijdelijk, heeft de gemeente toegezegd. De openingstijden zullen in ieder geval worden aangepast.”

Meer informatie volgt in een later stadium.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee