Reddingsactie na aardbeving Afghanistan afgerond

Print
Reddingsactie na aardbeving Afghanistan afgerond

Afbeelding: ANP / EPA

De reddingsactie na de aardbeving in Afghanistan van woensdag is voltooid, zeggen de lokale autoriteiten. Ze verwachten niet nog meer mensen te vinden.

Duizend mensen zijn omgekomen door de natuurramp. Volgens een overheidsmedewerker zijn zeker 10.000 huizen volledig of deels verwoest. Duizenden mensen zijn gewond geraakt.

De aardbeving vond woensdagochtend plaats in bergachtig gebied in de buurt van de Pakistaanse grens. Het terrein is moeilijk begaanbaar, wat het moeilijk maakte voor de hulpverleners om ter plaatse te komen. Donderdag ging het ook nog regenen, waardoor de wegen glad werden.

Taliban

Het ministerie van Gezondheid van het Taliban-regime zegt dat er een groot tekort aan belangrijke medicijnen en medische voorzieningen is in het gebied. Sinds de Taliban de macht over hebben genomen in Afghanistan in augustus 2021 is het land getroffen door harde sancties van onder meer de Europese Unie en de Verenigde Staten. Het is daardoor moeilijk om aan medicijnen en voedsel te komen.

Organisaties zoals het Rode Kruis hebben al hulp toegezegd voor de aardbevingsslachtoffers.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee