CBS: ‘Lichte economische groei en meer beschikbare banen’

Print
CBS: ‘Lichte economische groei en meer beschikbare banen’

Afbeelding: Getty Images

Sittard-Geleen -

Volgens het CBS is het bruto binnenlands product (bbp) in het eerste kwartaal van 2022 met 0,4 procent gegroeid ten opzichte van het vierde kwartaal van 2021. De groei is vooral toe te schrijven aan de toegenomen consumptie door huishoudens.

Op basis van nieuw beschikbaar gekomen informatie is de economische groei in 2021 definitief vastgesteld 4,9 procent. De economische krimp in 2020 bedraagt 3,9 procent.

Groei ten opzichte van het eerste kwartaal van 2021

Ten opzichte van een jaar eerder groeide de economie in het eerste kwartaal met 6,7 procent. De groei is vooral toe te schrijven aan de consumptie door huishoudens, het handelssaldo en de overheidsconsumptie.

Meer banen

Volgens het onderzoek van het CBS groeide het aantal banen van werknemers en zelfstandigen in het eerste kwartaal met 109 duizend ten opzichte van het vierde kwartaal van 2021. Ten opzichte van het eerste kwartaal van 2021 waren er in het eerste kwartaal van 2022 537 duizend banen van werknemers en zelfstandigen meer.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee