Syrische kinderen vanaf het nieuwe schooljaar via taalschool Weert naar basisschool Nederweert

Print
Syrische kinderen vanaf het nieuwe schooljaar via taalschool Weert naar basisschool Nederweert

Wethouder Carla Dieteren bezoekt vluchtelingen NederweertWethouder Carla Dieteren en Anna Frankort (teamleider VluchtelingenWerk) in gesprek met gevlucht gezin uit Syrië.  Afbeelding: Gemeente Nederweert

Weert / Nederweert -

De kinderen van het Syrische echtpaar Ahmad en Nour volgden Nederlandse les op de taalschool in Weert en hebben de taal inmiddels zo goed onder de knie dat ze na de zomer naar de basisschool in Nederweert kunnen gaan.

Wethouder Carla Dieteren en Anna Frankort (teamleider VluchtelingenWerk) brachten op Wereldvluchtelingendag een bezoek aan Ahmad en Nour en hun drie kinderen. Het gezin is anderhalf jaar geleden gevlucht uit Syrië. Ahmad en Nour werken er hard aan om de taal goed te leren en aan het werk te kunnen. De kinderen zijn naar de taalschool in Weert gegaan. Daar hebben zij inmiddels de Nederlandse taal zo goed geleerd, dat zij vanaf het nieuwe schooljaar naar de basisschool in Nederweert kunnen gaan.

Lees meer over de ervaringen, keuzes en ambities van dit gezin op de website van de gemeente Nederweert.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee