Voetbalvereniging in Reuver wil van het gas af: vanaf het najaar draait Sportpark Dijckerhof op duurzame energie

Foto ter illustratie. 

Foto ter illustratie. © Getty Images

Reuver -

V.V. Reuver wil volledig van het gas af. Vanaf het najaar moet Sportpark Dijckerhof, waarop de voetbalclub gevestigd is, volledig draaien op duurzame energie.

Simon Doesborgh

De voetbalclub wil vier warmtepompen en een elektrische boiler installeren voor de warmtevoorziening. Daarnaast moet de waterleiding onder handen genomen worden. Bij een test in juni 2021 werd een verhoogd gehalte van het legionellavirus aangetroffen. Daarom moet het watersysteem chemisch gereinigd worden. Ook krijgt de vereniging nieuwe verlichting.

In totaal kosten de plannen 70.000 tot 80.000 euro, zegt voorzitter Dieter van Gortel. De vereniging heeft voor ongeveer 30.000 euro subsidie aangevraagd bij de gemeente Beesel. „De rest bekostigen we met overige subsidies, een lening en eigen kapitaal.”

V.V. Reuver wil in september beginnen met de werkzaamheden. In totaal zal het ongeveer een week duren voordat alles is afgerond. „We willen voor het sportseizoen klaar zijn, zodat er zo weinig mogelijk overlast ontstaat. Al zal er wel een weekje geen warm water uit de douches komen”, aldus Van Gortel.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee