Politie waarschuwt voor ‘klinkenvoelers’

 

 © ING Image

Maastricht -

De politie waarschuwt inwoners van de regio Maastricht-Heuvelland voor dieven die ’s nachts op boevenpad gaan en spullen roven uit niet afgesloten auto’s en voortuinen.

Redactie

„De afgelopen weken hebben we een aantal meldingen gekregen van diefstallen uit auto’s. Daarbij wordt telkens op een zelfde wijze te werk gegaan: rond middernacht, als de kans om betrapt te worden klein is, wordt er aan de klink van de auto gevoeld. Wanneer blijkt dat de auto afgesloten is, gaat de dader door naar een nieuwe auto of maakt andere bezittingen buit”, meldt een politiewoordvoerder.

Lees ook: Inbrekers houden strooptocht door Heuvelland op mintgroene scooter

Met ‘andere bezittingen’ wordt gedoeld op onder meer (kinder)fietsen die in voortuinen of op opritten staan. Qua dader tast de politie nog in het duister, lijkt het. „Hoewel de werkwijze de voorbije weken al een paar keer werd geconstateerd op diverse plekken in het Heuvelland en Maastricht, blijken er telkens andere verdachten in beeld te komen.”

Wie slachtoffer is van deze dieven, maar dat nog niet heeft gemeld, wordt verzocht aangifte te doen.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee