Boete en schorsing golfers die meedoen aan omstreden LIV Series

Phil Mickelson. © EPA

Redactie

Golfers van de DP World Tour die meedoen aan de omstreden LIV Golf Invitational Series krijgen een boete van 100.000 pond en een schorsing voor de komende drie toernooien. De Nederlandse golfers Joost Luiten, Wil Besseling, Darius van Driel en Daan Huizing hebben een speelkaart voor de DP World Tour, die voorheen bekendstond als de Europese Tour.

Heel wat topgolfers die normaal uitkomen op de Amerikaanse PGA Tour hebben gekozen voor een overstap naar de lucratieve LIV Series. Onder anderen Phil Mickelson, Dustin Johnson, Sergio Garcia, Charl Schwartzel en Brooks Koepka kozen voor de omstreden serie toernooien die wordt gefinancierd door investeerders uit Saudi-Arabië. De PGA Tour heeft alle ‘dissidenten’ geschorst.

Consequenties

De organisatie van de DP World Tour legt golfers die meedoen aan de LIV Series een boete van omgerekend ruim 116.000 euro op. Ze mogen volgende maand ook niet meedoen aan het Schots Open en twee toernooien in de Verenigde Staten.

„Iedere actie die iemand in het leven onderneemt, heeft consequenties”, zei directeur Keith Pelley van de DP World Tour. „Dat geldt ook voor de professionele sport, vooral als iemand de regels overtreedt. Dat heeft een aantal van onze leden gedaan. Daarmee ondermijnen ze de Tour en daarom hebben we deze acties ondernomen.”