Griekse cultheld Siovas blijft toch langer bij Fortuna Sittard

Dimitrios Siovas. 

Dimitrios Siovas. © Pro Shots -Ron Jonker

Sittard -

Dimitrios Siovas speelt ook komend seizoen voor Fortuna Sittard. De Griekse verdediger heeft een tweejarig contract ondertekend bij de Limburgse eredivisionist.

Maikel Suilen

De 33-jarige Siovas werd in de winterstop transfervrij opgepikt door Fortuna en bleek direct een versterking. De routinier verwierf in korte tijd een cultstatus in Sittard door in de laatste weken nauwelijks mee te trainen met de ploeg van trainer Sjors Ultee, maar als defensieve rots in de branding wel een belangrijke rol in de strijd om handhaving te spelen.

Siovas leek daarna de deur achter zich dicht te trekken bij Fortuna, maar werd door de technische leiding uiteindelijk toch verleid tot een langer verblijf in Sittard. „Hij neemt ervaring en rust mee, twee facetten die we komend seizoen nodig zullen hebben om als club de volgende stap te kunnen zetten”, aldus technisch directeur Sjoerd Ars.

Lees ook: Stoïcijnse reus uit Drama redde Fortuna zonder mee te trainen: ‘Ik zal die gozer nooit vergeten’

Fortuna begint zondag aan de voorbereiding op het nieuwe seizoen met de eerste training. Op zaterdag 6 augustus speelt het dan in de eerste competitieronde thuis tegen landskampioen Ajax.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee