Met boswachter van Natuurmonumenten op pad door nieuwe natuur in het Geuldal


 

 © Natuurmonumenten

Voerendaal -

Natuurmonumenten houdt dinsdagavond 5 juli een gratis excursie door nieuw verworven natuurgebied op de noordhelling van het droogdal tussen Wijlre en Ubachsberg.

Redactie

Dit ligt in het verlengde van de Vrakelberg in Voerendaal en daarmee ook van al bestaande natuurterreinen in het Geuldal (project Life Pays Mosan, red.). Deelnemers worden door de boswachter mee op pad genomen.

Lees ook: Zelfs toen het bijna dertig uur regende was de bodem in het Geuldal nog niet verzadigd

„Het is een plek met veel kalkrots in de ondergrond. Natuurmonumenten experimenteert hier met plaggen, ploegen en maaisel opbrengen om deze rijkdom van ondergrond en bloemen en bijzondere natuur weer te herstellen. Het doel is om het areaal aan kalkgrasland in het Geuldal te vergroten”, meldt de organisatie.

De wandeling begint om 19.00 uur, start vanuit de Kruishoeveweg in Voerendaal en duurt ongeveer anderhalf uur. Aanmelden is vereist en kan hier.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee