Nationale Bomenbank verwijdert nesten eikenprocessierups in gemeente Bergen

 © Gemeente Bergen.

Bergen

Medewerkers van Nationale Bomenbank gaan dinsdag 28 juni weer aan de slag met het opzuigen van nesten van eikenprocessierupsen. Dat doen ze vooral op locaties waar veel mensen komen, zoals dorpscentra, sportparken en speeltuintjes.

De gemeente Bergen maakt regelmatig een controleronde om alle meldingen van eikenprocessierupsen te beoordelen. Waar nodig verwijderen medewerkers van Nationale Bomenbank vervolgens de nesten van eikenprocessierupsen met industriële zuigers.

Er worden alleen nesten verwijdert van de eikenprocessierups in de bebouwde kom in de openbare ruimte (dus niet in tuinen van inwoners). De nesten kunnen gemeld worden melden via de website van de gemeente Bergen,

In het buitengebied verwijdert de gemeente in principe géén nesten. Het verwijderen van het steeds toenemend aantal nesten is niet realiseerbaar, mede gelet op het uitgestrekte buitengebied van de gemeente en de kosten van het verwijderen.

Lees ook: Opinie: Biodiversiteit zit in onze genen en maakt van nature gelukkig

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal