Leudal werkt aan toekomstbestendige dementiezorg

 

 © ING Image.

Heythuysen -

De gemeente Leudal werkt aan toekomstbestendige dementiezorg. Daarom wordt momenteel onderzoek gedaan naar het huidige aanbod van dagactiviteiten en de behoefte bij mensen met dementie en mantelzorgers.

Het doel is om de lokale vraag en aanbod zo goed mogelijk op elkaar aan te laten sluiten. In juli worden er daarom drie bijeenkomsten voor inwoners georganiseerd. De gemeente Leudal werkt hierin samen met ketenpartners Beek & Bos, Hulp bij Dementie, Synthese en Into D’mentia. De vorige maand ontvingen de dorpsraden al een enquête in het kader van lokale behoeften. Inwoners, verenigingen, mantelzorgers en ervaringsdeskundigen zijn uitgenodigd om deel te nemen aan bijeenkomsten op:

Dinsdagmiddag 5 juli (14.00 uur -16.00 uur) in het gemeenschapshuis BMV Ellenhof in Ell;

Donderdagmiddag 14 juli (14.00 uur-16.00 uur) in La Rochelle in Roggel;

Donderdagavond 14 juli (19.00-21.00 uur) in De Bombardon in Heythuysen.

Leudal mag zich sinds 2018 zich een dementievriendelijke gemeente noemen. Dat betekent dat er diverse (extra) activiteiten worden uitgevoerd op het gebied van dementie. Dit onderzoek wordt mede mogelijk gemaakt door subsidie van Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport.

Klik hier voor meer informatie.

Lees ook: Op zoek naar hoop in het Alzheimer Café: ‘Dementerende gevaar op de weg? Trek dan de bougiedoppen los’

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee