Incident op Chemelot: gas vrijgekomen, maar situatie is stabiel

 

 © Orange Media

Geleen -

Op chemiesite Chemelot in Geleen zijn de hulpdiensten vrijdag aan het eind van de middag in groten getale aanwezig na een melding van een vrijgekomen gas.

redactie

Het blijkt te gaan om het gas oleum, ook wel rokend zwavelzuur genoemd. Volgens Chemelot vond de zogeheten ‘gasemissie’ plaats om kwart over vijf op het Tankenpark, in de buurt van de Kerenshofweg in Geleen.

Het gas is vrijgekomen via een defecte veiligheidsklep. De brandweer wierp een waterscherm op. Dat scherm sloeg het gas neer.

Stabiel

De brandweer spreekt van een stabiele situatie. Er wordt gekeken hoe het lek gedicht kan worden en er worden metingen verricht.

Buiten het Chemelot-terrein is er niets aan de hand. De Kerenshofweg is ook niet afgesloten. Inmiddels is het sein veilig afgegeven. Naar de oorzaak van het incident wordt een onderzoek ingesteld.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee