Springruiter Sanne Thijssen pakt goud in landenwedstrijd CHIO Rotterdam

Sanne Thijssen in Rotterdam. © ANP / ANP

De Nederlandse springruiters hebben op het CHIO in Rotterdam net als vorig jaar goud gepakt in de landenwedstrijd. De ploeg van bondscoach Jos Lansink -met Sanne Thijssen uit Sevenum- bleef als enige zonder strafpunten. Frankrijk en Ierland pakten 8 strafpunten.

Redactie

Voor Nederland kwamen behalve Thijssen (met Don Quidam RB) Maikel van der Vleuten (Beauville Z), Willem Greve (Grandorado TN) en Harrie Smolders (Monaco) in actie. Zij gingen al aan de leiding na de eerste manche door al als enigen geen strafpunten te pakken. Frankrijk en Ierland stonden toen al beide op 4 strafpunten.

Lansink raakte geëmotioneerd na de overwinning in het Kralingse Bos. „Ik heb als ruiter gewonnen voor Nederland en België en om nu als coach te winnen is super. We hadden in Rome en Sankt Gallen al echt goede resultaten met de derde en tweede plaats. Vandaag viel alles op zijn plaats. Top.”

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal