Voetbalsters verliezen in EK-voorbereiding met 5-1 van Engeland

De spelers van Engeland vieren de 2-1, Lynn Wilms (l) kijkt teleurgesteld tijdens de vriendschappelijke damesinterland tussen Engeland en Nederland in Leeds, Verenigd Koninkrijk.  

De spelers van Engeland vieren de 2-1, Lynn Wilms (l) kijkt teleurgesteld tijdens de vriendschappelijke damesinterland tussen Engeland en Nederland in Leeds, Verenigd Koninkrijk.  © ANP / ANP

De voetbalsters van Oranje hebben in de voorbereiding op het EK in Engeland van volgende maand een ruime nederlaag geleden. Nederland gaf tegen Engeland, de ploeg van oud-bondscoach Sarina Wiegman, een 1-0-voorsprong weg en zag de Engelsen in de tweede helft vier keer scoren: 5-1.

RedactieBron: ANP

Oranje speelt in de voorbereiding nog tegen Finland en heeft eerst dinsdag nog de WK-kwalificatiewedstrijd tegen Belarus. Op het EK spelen de ‘Leeuwinnen’ in groep C tegen Zweden (9 juli), Portugal (13 juli) en Zwitserland (17 juli).

Lees ook: Magische grens voor recordinternational Spitse: ‘Als ik erover nadenk, 200 interlands, bizar gewoon. Dat ik de geschiedenisboeken inga...’

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee