Workshop keramische techniek ‘faience’ in Thermenmuseum


 

 © Thermenmuseum

Heerlen
Redactie

Het Heerlense Thermenmuseum houdt donderdag 8 en vrijdag 9 september een workshop faience. Hieraan kunnen maximaal tien personen meedoen.

„Faience is een keramische techniek waarbij verschillende stoffen en kleuren volgens een bepaald recept worden samengevoegd. De techniek komt oorspronkelijk uit Egypte en is verder toegepast in de Romeinse tijd”, luidt de uitleg.

Lees ook: Verborgen Romeinse schat van Heerlen wordt zichtbaar gemaakt

De activiteit bestaat uit een museumbezoek (donderdag) en workshop (vrijdag). Het creatieve gedeelte wordt verzorgd door Hetty Looman, maar werd samen met Chris Sonnemans ontwikkeld. „Alle gegevens van het proces en het recept krijg je mee”, belooft het museum.

Kosten: 10,95 euro entree en 37,50 euro voor de workshop. Neem voor meer informatie en aanmelding contact op met Hetty Looman via mail@hettylooman.nl of 06-12993836.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee