Turnster Visser wint tweede Nederlandse meerkamptitel

Archieffoto Naomi Visser.  © Hollandse Hoogte / AFP

Turnster Naomi Visser heeft voor de tweede keer in haar loopbaan de Nederlandse meerkamptitel gewonnen.

Redactie

Visser kwam na vier toestellen tot 52,633 punten en bleef daarmee Tisha Volleman (51,700) en Shadé van Oorschot (50,766) voor. Visser was in 2019, tijdens de laatste NK turnen in Ahoy, ook al de beste.

Sanna Veerman (50,234) en de Tungelroyse Vera van Pol (50,200) kwamen door fouten aan brug tekort om mee te dingen om de medailles. Eythora Thorsdottir turnde in Ahoy haar eerste wedstrijd sinds de Olympische Spelen van Tokio en kwam in actie op de onderdelen balk (11,00) en vloer (12,767).

De NK gold ook als tweede kwalificatiemoment voor de Europese kampioenschappen in augustus. De twee meerkampsters met het beste gemiddelde resultaat uit de twee wedstrijden verdienen volgens de kwalificatieprocedure direct een ticket voor de EK. Vervolgens wordt gekeken naar de behaalde richtscores om het team aan te vullen. Er mogen vijf turnsters naar de EK.

Vorige week won Van Pol de eerste EK-kwalificatie. Destijds voldeden Van Pol, Visser en Floor Slooff tevens aan de vastgestelde EK-richtscore op het onderdeel balk. Zaterdag wist alleen Visser te voldoen aan een richtscore. Op vloer haalde ze 13,600 punten, tegenover de richtscore van 13,400. Na de scores van de twee meerkampen bij elkaar opgeteld zijn Visser en Volleman gemiddeld gezien de beste. Van Pol is derde geworden op die ranglijst.

Lees ook: Ervaren Van Pol is opnieuw de beste, wint eerste kwalificatiewedstrijd voor het EK: ‘Had dit niet direct verwacht, wist niet zo goed waar ik stond’

Bij het trampolinespringen gingen de Nederlandse titels bij het synchroonspringen zaterdag naar Jordy Mol en Roel Teillers (mannen) en Jorja Visser en Megan Brouwers (vrouwen). Visser en Brouwers bleven Romana Schuring en Niamh Slattery, die bij de EK eerder deze maand nog zilver wonnen, voor. De springers strijden zondag nog om de individuele titels.

Eerder op zaterdag greep turner Jordi Hagenaar de Nederlandse meerkamptitel bij de mannen. Zondag staan de toestelfinales voor de mannen en vrouwen op het programma. Daarbij komen de beste zes turners en turnsters per toestel in actie.

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal