Automobilist op de vlucht gevaar voor voetgangers in Maastricht

 © ANP

Maastricht -

Een automobilist op de vlucht voor de politie heeft zondagmiddag voor levensgevaarlijke situaties gezorgd in Maastricht. De man kon pas worden aangehouden na een wilde achtervolging waarbij meerdere politiewagens zijn ingezet.

Redactie

De automobilist reed met hoge snelheid door de wijk Heugemerveld en op het Old Hickoryplein. Meerdere mensen moesten volgens de politie opzij springen om niet door de zwarte Vokswagen Passat te worden geraakt.

De bestuurder ging er plotseling vandoor toen ambtenaren van de ILT (Inspectie Leefomgeving en Transport) hem in Maastricht wilden controleren. Bij de achtervolging waren naast het voertuig van de ILT ook enkele politiepatrouilles betrokken.

Inmiddels is de man in het politiebureau in Maastricht verhoord. Het is nog onduidelijk waarom hij niet aan de verkeerscontrole wilde meewerken.

De politie is op zoek naar mensen die voor de auto opzij zijn gesprongen of die mogelijk iets hebben gezien.

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal