Ierse springruiter Coyle houdt Jochems op CHIO Rotterdam van zege in Grote Prijs, Limburgers Lemmen en Kersten eindigen in de top tien

Kevin Jochems. © ANP

Springruiter Kevin Jochems zondag heeft op het hippische festijn CHIO in het Kralingse Bos net naast de zege gegrepen in de Grote Prijs van Rotterdam. De 26-jarige Nederlandse ruiter had met zijn paard Cornetboy in de barrage met 37,20 seconden de snelste tijd neergezet, maar zag de Ier Daniel Coyle daar met 36,69 onder duiken. Patrick Lemmen (Maasbree) en Lars Kersten (Egchel) haalden zeer verrassend ook de barrage en werden knap vierde en zevende.

redactie

In de barrage met veertien combinaties, waaronder vier Nederlandse ruiters, verbeterde Jochems de tot dan toe snelste tijd van de Fransman Julien Epaillard van 37,49. Daarna volgde nog spannende minuten voor de Nederlander die moest toekijken hoe de laatste combinaties het eraf zouden brengen. Alleen de laatste starter Coyle was met Oak Grove’s Carlyle nipt sneller en bleef daarbij foutloos.

Titelverdediger Sanne Thijssen (Sevenum), op vrijdag nog glansrijk winnaar met Nederland van de landenwedstrijd, had haar toppaard Con Quidam een rustdag gegeven met het oog op de wedstrijden die nog komen gaan, zoals Aken volgende week. Zij had For President gezadeld, die zijn debuut maakte op een vijfsterren wedstrijd. Thijssen stuurde haar onervaren metgezel op dit niveau prima door de ring, alleen bij de muur ging het mis voor de Limburgse. For President weigerde en uiteindelijk zou Thijssen met twintig strafpunten als veertigste en laatste eindigen van alle combinaties die de finish haalden.

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal