Feyenoord bevestigt vertrek aanvaller Linssen naar Japan

Bryan Linssen (rechts) juicht.  © ANP / AFP

Bryan Linssen uit Neeritter voetbalt komend seizoen bij Urawa Red Diamonds. Feyenoord bevestigde maandag overeenstemming te hebben bereikt met de Japanse club over een overgang van de 31-jarige aanvaller. Linssen tekent een contract voor 2,5 seizoen.

RedactieBron: ANP

Linssen kwam in 2020 transfervrij over van Vitesse. In de twee seizoenen bij de Rotterdammers kwam hij tot 63 competitieduels waarin hij 21 keer scoorde. Met Feyenoord bereikte hij afgelopen seizoen ook de finale van de Conference League. Daarin was AS Roma net te sterk.

Lees ook: ‘Bryan Linssen vertrekt naar Urawa Red Diamonds in Japan’

„Met spelen voor Feyenoord heb ik een van mijn mooiste dromen verwezenlijkt”, zegt Linssen op de website van de Rotterdamse club. „Ik kijk niet alleen met een trots gevoel terug op onze prestaties op het veld, maar zal me ook de mensen met wie ik zo fijn heb samengewerkt altijd blijven herinneren.”

Volgens technisch directeur Frank Arnesen heeft Linssen zowel op als buiten het veld veel waarde gehad. „De stap naar het buitenland is altijd een lang gekoesterde wens van hem gebleven. Nu deze mogelijkheid zich voordoet nemen we dan ook op een mooie manier afscheid van elkaar”, aldus Arnesen.

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal