Informatieavond over de aanleg van zonnevelden in Roerdalen

 

 © Gemeente Roerdalen

Montfort
Silke van Deelen

In de gemeente Roerdalen wordt gewerkt aan de ontwikkeling van zonnevelden. Initiatiefnemers kunnen plannen indienen. Hierover vindt op 6 juli een inwonersavond plaats.

In 2021 heeft de gemeenteraad beleid voor zonnevelden vastgesteld. Hierin staat dat er in Roerdalen 75 hectare aan zonnevelden mag komen. Voor de eerste 25 hectare kunnen op dit moment plannen worden ingediend. Deze plannen moeten aan een groot aantal spelregels voldoen. Alleen de beste plannen mogen een vergunning aanvragen.

Veel inwoners hebben vragen over zonnevelden, bijvoorbeeld over de locaties of gevolgen voor de natuur of de landbouw. Deze vragen worden beantwoord tijdens de informatiebijeenkomst, er komt informatie over de laatste ontwikkelingen en er wordt uitgelegd hoe het verder gaat en wat inwoners kunnen doen als ze het niet met de plannen eens zijn.

De bijeenkomst vindt plaats van 19.30 tot 21.00 uur in Dorpshuis Montfort, Markt 14. Aanmelden kan tot en met zondag 3 juli via zonnevelden@roerdalen.nl.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee