Zevendaagse pelgrimstocht van Wittem naar Tilburgs Peerke Donderspark


 

 © Klooster Wittem

Wittem -

Pelgrimsoord klooster Wittem houdt van 4 tot en met 10 september voor de twintigste keer een zevendaagse groepswandeling van Wittem naar het Peerke Donderspark in Tilburg. Er zijn nog enkele plaatsen vrij.

Redactie

„De honderdvijfenzestig kilometer lange tocht door het Geul- en Maasdal en de Belgische en Brabantse Kempen is ideaal voor mensen die eens een pelgrimstocht zouden willen meemaken, maar voor wie een lange tocht ver van huis geen optie is”, schrijft de organisatie.

Lees ook: Wittem omarmt de heilige Petrus ‘Peerke’ Donders

De wandeling (het PeerkePad, red.) werd in 2009 voor het eerst gehouden ter gelegenheid van de tweehonderdste geboortedag van de zalig verklaarde pater Petrus Donders en vindt een tot twee keer per jaar plaats. Peerke, zoals hij liefkozend wordt genoemd, was redemptorist en lid van dezelfde orde als het Wittemse klooster.

„De zevendaagse tocht, die ook in een pelgrimsgids is beschreven, wordt met telkens tien tot veertien mensen gewandeld. Ofwel van Wittem naar Tilburg of andersom. Deelnemers komen uit het hele land en de enige voorwaarden zijn een redelijke conditie om de vijfentwintig tot dertig kilometers per dag aan te kunnen en zin om samen met anderen een week lang op te trekken.”

Dagelijks wordt meermaals stilgestaan bij de Zeven werken van barmhartigheid, die Peerke Donders kenmerkten. Deelnemers overnachten in hotels en voor bagagevervoer wordt gezorgd.

Kijk voor meer informatie en aanmelding op www.peerkepad.nl.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee