Rowwen Hèze en WIES op tienjarig jubileumfeest ECI cultuurfabriek

Rowwen Hèze komt naar het jubileumfeest van de ECI cultuurfabriek. 

Rowwen Hèze komt naar het jubileumfeest van de ECI cultuurfabriek. © John Peters

Roermond -

Om het tienjarig bestaan te vieren, houdt ECI cultuurfabriek in Roermond in september een festival van liefst tien dagen.

Rob Dieleman

Tien dagen die in het teken staan van muziek, theater, toneel, films en creatieve cursussen. Zo omschrijft ECI cultuurfabriek, het culturele centrum van Roermond in de monumentale fabrieksgebouwen van de Electro Chemische Industrie, het jubileumprogramma dat van 8 tot en met 18 september gedraaid wordt.

Rowwen Hèze

Optredens zijn er onder meer van Rowwen Hèze, dat twee keer langskomt, nederpopband WIES en Johnny Cash-coverband Def Americans. Op zondag 11 september komt nog een muzikale verrassingsact.

Lees ook: Publiek blijft nog steeds weg bij Limburgse cultuur: ‘25 tot 30 procent heeft wel een kaartje, maar komt niet opdagen’

Tijdens het ‘festival’ worden in het filmhuis van het complex iedere dag films getoond, waaronder twee in de buitenlucht. Daarnaast zijn er in het weekend diverse creatieve cursussen van onder meer theaterschool LuidZuid, zijn er liveoptredens en previews van het komende theaterseizoen en is er een kunstexpositie.

Het volledige programma is te vinden op de website van ECI cultuurfabriek.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee