Senioren Horn en Ittervoort laten zich testen op fitheid, andere dorpen in gemeente Leudal volgen

 © Gemeente Leudal.

Horn -

Hoe fit zijn inwoners in Leudal? Ruim 150 senioren uit Horn en Ittervoort gingen recent op zoek naar het antwoord op deze vraag door deel te nemen aan de fit- en gezondheidstest.

In Horn en Ittervoort organiseerde het beweegteam van Negen in opdracht van de gemeente Leudal fit- en gezondheidstesten. Deelnemers ontdekten hoe het gesteld is met hun conditie, spierkracht en balans. ,,We hebben twee geslaagde testdagen in Ittervoort en Horn achter de rug. Het enthousiasme onder de inwoners was erg groot en we zien bij veel senioren positieve gezondheidsresultaten’’, geeft een beweegcoach van Negen weer. Na de zomer komen andere dorpen aan bod. Informatie daarover volgt.

Passend beweegaanbod

Naar aanleiding van de testresultaten kregen de deelnemers een uitgebreide en persoonlijke gezondheidsanalyse. ,,Het persoonlijke gesprek aan het einde van de testen was waardevol en gaf mij een goed beeld van mijn gezondheid’, aldus één van de deelnemers. Tijdens de adviesgesprekken worden de deelnemers ook doorverwezen naar passend beweegaanbod in Leudal.

Inwoners die meer willen weten over deze fitheidstesten of op zoek zijn naar een passende vorm van bewegen, kunnen contact opnemen met beweegcoach Matti via telefoonnummer 06-28151793. Deze activiteit komt voort uit het Leudalse Sport- en Beweegakkoord.

Lees ook: Beperking is geen belemmering dankzij Iedereen Kan Sporten: ‘Ik hoop dat we na de zomer alles kunnen doen zoals voorheen’

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal