Tefaf ontruimd na gewapende overval in het MECC

 © Johannes Timmermans

De internationale kunstbeurs Tefaf in Maastricht is dinsdagochtend per direct ontruimd na een gewapende overval in het MECC. Alle bezoekers zijn na de overval naar buiten gedirigeerd, maar de beurs is inmiddels weer in volle gang. Er is niemand gewond geraakt.

Redactie

Een woordvoerster van de politie heeft de overval dinsdag rond de middag bevestigd. De melding over de overval kwam rond 11.40 uur bij de hulpdiensten binnen.

Vier overvallers zijn op de vlucht geslagen. Meerdere politie-eenheden zijn ingezet om hen op te sporen. Twee verdachten, een 22-jarige en 26-jarige Belg, zijn op de A2 aangehouden.

Tunnel afgesloten

Het duo werd op de snelweg, ter hoogte van De Geusselt, in een grijze auto met Belgisch kenteken staande gehouden door vier politieauto’s. Bij de actie zijn ook een politiehelikopter en agenten met herdershonden ingezet.

Het verkeer op de A2 stond door de politieactie muurvast. Vanuit noordelijke richting was de binnenstad van Maastricht enige tijd onbereikbaar, ook omdat de Koning Willem Alexandertunnel werd afgesloten.

 © Twitter

Wapens

Bij juwelier Symbolic & Chase zijn op de Tefaf de ruiten van een vitrine ingeslagen. Er zou tijdens de overval door meerdere mannen met wapens zijn gedreigd.

Volgens Tefaf-deelnemer Robbert van Ham van Jaski Art Gallery hadden de overvallers het gemunt op een juwelier. „Er zijn vitrines met een bijl ingeslagen. Alle standhouders werden door de beveiliging netjes en snel naar buiten gedirigeerd. Er was geen paniek. Al was het wel spannend, omdat er ook gezegd werd dat er mogelijk vuurwapens in het spel waren.”

Lees ook: Op de eerste Tefaf werden schilderijen gestolen, omdat een bewaker ging eten en de waakhond meenam, hoe staat het nu met beveiliging?

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal