Twee extra BOA’s in Peel en Maas aangesteld na toename klachten en meldingen

 © Gemeente Peel en Maas.

Panningen -

In de gemeente Peel en Maas zijn twee nieuwe BOA’s aangesteld. Deze BOA’s (Buitengewoon Opsporings Ambtenaren) zijn herkenbaar aan hun uniform. De extra aanstelling heeft plaatsgevonde naar aanleiding van de toename van het aantal klachten en meldingen bij de gemeente.

Voorlopig zijn de twee nieuwe BOA’s er voor een periode van twee jaar. Op basis van de ervaringen in deze periode wordt bekeken of ze langer aanblijven. De gemeente huurt ook BOA’s in van een extern bedrijf.

Functie

De BOA’s treden op tegen allerlei vormen van overlast, zoals parkeeroverlast, hangjongeren of vuurwerkoverlast. Vaak proberen zij met een goed gesprek zaken op te lossen, maar het is in bepaalde gevallen nodig om een bekeuring uit te schrijven.

De BOA’s handelen meldingen af die bij de gemeente worden ingediend, zoals die van afvaldumpingen. Ze houden verder toezicht bij evenementen, de horeca en de weekmarkt en ze controleren op parkeren in de blauwe zone.

Lees ook: Meer beveiligers en strengere toegangscontrole bij Mafcentrum Maasbree na steekpartij

Inwoners en bezoekers van de gemeente Peel en Maas kunnen klachten en meldingen direct doorgeven aan de BOA’s als zij deze ambtenaren tegenkomen op straat. Daarnaast kan er online een melding worden doorgeven aan de gemeente via de MijnGemeente app of telefoonnummer 077-306 6666. Via deze kanalen kan er ook anoniem een melding worden gegaan waarna er een terugkoppeling volgt.

Klik hier voor meer informatie.

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal