Bijna honderd tweewielers opgehaald tijdens fietsen inzamelactie in Simpelveld, Voerendaal en Beekdaelen

Foto ter illustratie. 

Foto ter illustratie. © ANWB

Simpelveld -

De fietsen inzamelactie van de Kompasgemeenten Beekdaelen, Voerendaal en Simpelveld, sportclubs De Joffer en Hockeyclub Nuth, Stichting Leergeld Parkstad en de ANWB heeft in totaal 95 exemplaren opgeleverd, waaronder een aantal kinderfietsen.

redactie

„Als voorzitter van Leergeld Parkstad ben ik ontzettend blij met zoveel solidariteit”, vertelt Tiny Beenackers. „Gelukkig zijn er nog steeds veel mensen die bereid zijn te delen met anderen. In dit geval door het schenken van fietsen die voor de gevers eigenlijk geen functie meer hebben. Voor kinderen uit gezinnen die zelf geen fiets kunnen aanschaffen, biedt het vervoermiddel juist de kans om lekker mee te kunnen doen en gezond te bewegen”, vervolgt Beenackers.

„Het is zo leuk om te zien hoe ook kinderen met hun fietsje aan komen rijden, om die zelf af te geven”, bevestigt Alice Gerards van ISD Kompas. „Als je weet hoeveel fietsen al zijn toegekend en hoeveel aanvragen er binnen blijven komen, is het wel heel mooi dat deze dag zoveel heeft opgeleverd.”

Fietsen kunnen nog steeds bij één van de reguliere inzamelpunten worden ingeleverd: Betere Buren in Brunssum, De Kansenwinkel in Kerkrade en Werk voor Heerlen in Heerlen.

In januari 2022 haakte Stichting Leergeld Parkstad aan bij de landelijke campagne van de ANWB. Kinderen die zelf geen fiets kunnen betalen, kunnen hierdoor meedoen met hun vriendjes en vriendinnetjes met buitenschoolse/sociale groepsactiviteiten en met sport- en cultuuractiviteiten. En ze kunnen natuurlijk op de fiets naar school en gewoon ‘buiten fietsen’.

Op de website www.stichtingleergeldparkstad.nl staat wat Stichting Leergeld doet en kan ook een aanvraag worden gedaan.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee