Twee Belgen (22 en 26 jaar) opgepakt na gewapende overval Tefaf

Beelden na aanhoudingen overvallers op A2 . © Orange Media

Na de gewapende overval op de internationale kunstbeurs Tefaf in Maastricht zijn dinsdagmiddag twee verdachten aangehouden. Het gaat om twee Belgen in de leeftijd van 22 en 26 jaar. Het duo kon op de snelweg A2, ten zuiden van de Koning Willem Alexandertunnel, in de kraag worden gevat.

Redactie

De politie heeft de arrestatie na een intensieve klopjacht bevestigd. De twee personen reden in een grijze auto met Belgisch kenteken. Welke rol ze hebben gespeeld is nog niet duidelijk. Ze worden verdacht van betrokkenheid bij de overval op de Tefaf.

De politie speurt nog naar andere voortvluchtige verdachten. Daarvoor worden getuigen gehoord. Ook zijn camerabeelden van de gewapende overval veiliggesteld. In het Mecc vindt bovendien forensisch onderzoek plaats.

Lees ook: Ooggetuige overval Tefaf zag man met sloophamer vitrine rammen: ‘Toen ik een wapen zag dacht ik: snel wegwezen’

Bij de zoekactie van de politie naar de verdachten van de overval is een deel van de A2 en de Koning Willem Alexandertunnel afgesloten. De snelweg is inmiddels weer voor het verkeer geopend. Tijdens de zoekactie is ook een politiehelikopter ingezet. Tevens is gebruikgemaakt van speurhonden van de Landelijke Eenheid.

Vitrine ingeslagen

De Tefaf werd dinsdagmorgen rond 11.30 uur overvallen. Vier gewapende mannen drongen de kunstbeurs binnen en maakten op een stand van een juwelier kostbare sieraden buit. Meer details over de buit kan de politie nog niet verstrekken.

Lees ook: Roermondenaar zag dief met wapen op zich af komen na overval of Tefaf: ‘Mensen zijn hier continu aan het huilen’

Bij de Londense juwelier Symbolic & Chase werden de ruiten van een vitrine met een hamer ingeslagen. Niemand raakte bij de overval gewond.

De Tefaf werd na de melding tijdelijk ontruimd. De kunstbeurs is inmiddels weer toegankelijk voor bezoekers.

Bekijk ook video: Overvallers slaan met hamer op vitrines Tefaf terwijl man bezoekers onder schot houdt

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal