Vaker juwelen gestolen op kunstbeurs Tefaf

Politie bij de internationale kunstbeurs Tefaf waar een gewapende overval heeft plaatsgevonden. © ANP

Het is niet voor het eerst dat er wordt gestolen op de internationale kunst- en antiekbeurs Tefaf in Maastricht. Gewapende overvallers hadden het dinsdag gemunt op een vitrine met juwelen. Wat ze precies buit hebben gemaakt, is nog niet bekend.

Redactie

In 2011 werden er eveneens juwelen gestolen. Details daarover maakte de politie toen niet bekend. Een jaar eerder gingen dieven ervandoor met een ring en een hanger ter waarde van 860.000 euro. De sieraden werden ontvreemd in het laatste uur van de beurs en kwamen uit een stand van de Londense antiek- en juwelenhandelaar Hancocks.

Lees en bekijk ook: Video: Overvallers slaan met hamer op vitrines Tefaf terwijl man bezoekers onder schot houdt

Vijftien maanden cel

In 2008 werd een diamanten halsketting met een verkoopwaarde van 1,2 miljoen euro gestolen. Dat gebeurde tijdens de pre-opening. De politie arresteerde onder anderen twee vrouwen uit Mexico, die later werden veroordeeld tot vijftien maanden celstraf.

Lees ook: Roermondenaar zag dief met wapen op zich af komen na overval of Tefaf: ‘Mensen zijn hier continu aan het huilen

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal