Uitzender OTTO werkt samen met ziekenhuis om Filipijnse verpleegkundigen naar Nederland te halen

OTTO-directeur Frank van Gool. © Mara van den Oetelaar

MANILLA -

Uitzendorganisatie OTTO heeft een deal gesloten met het Cardinal Santos-ziekenhuis in de Filipijnen. Door de samenwerking kan de onderneming op korte termijn Filipijnse verpleegkundigen naar Nederland halen om hier de druk op de gezondheidszorg te verlichten.

ANPBron: ANP

Er is afgesproken dat Filipijns zorgpersoneel dat interesse heeft om maximaal vijf jaar in Europa te werken, een speciale opleiding kan krijgen voor de Nederlandse en Duitse ziekenhuiszorg. Ze zullen dan door het ziekenhuis in de regio rond Manilla worden voorbereid op de taal, cultuur en werkwijze van hier.

Nederlandse ziekenhuizen staan volgens OTTO te popelen om de verpleegkundigen te ontvangen. Door de vergrijzing is er namelijk steeds meer behoefte aan zorg, terwijl er volgens de uitzender steeds minder mensen voor kiezen in de gezondheidszorg te werken.

Over hoeveel Filipino’s er straks mogelijk naar Nederland gehaald worden, laat OTTO zich in een verklaring niet uit. De Filipijnen zijn een bekend wervingsland voor verpleegkundigen. In de Verenigde Staten zijn bijvoorbeeld al decennia Filipijnse verpleegkundigen aan de slag. In mei sprak OTTO-directeur Frank van Gool nog de verwachting uit dat de eerste Filipijnse verpleegkundigen eind juni in Nederland zouden arriveren.

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal