Oud-bondscoach Van Marwijk wordt ‘leercoach’ van trainers MVV

Bert van Marwijk. © ANP / ANP

Bert van Marwijk gaat bij MVV de rol van ‘leercoach’ vervullen. Hij gaat aan de slag bij de Maastrichtse club om zijn ervaring te delen met jeugdtrainers van de MVV Academy.

Emil Visser

Van Marwijk speelde al een rol op de achtergrond van de jeugdopleiding van MVV. Hij was adviseur sinds de heroprichting van de MVV Academy, anderhalf jaar geleden.

Van Marwijk kreeg vorige week nog de Rinus Michels Award uitgereikt, als eerbetoon op zijn loopbaan. Hij won als coach onder meer de UEFA cup met Feyenoord en als bondscoach loodste hij het Nederlands elftal naar de WK-finale is 2010.

Als voetballer was hij ook actief voor MVV. Nu spelen twee kleinzonen van hem bij de Maastrichtse formatie. Thomas van Bommel was al langer bij de selectie, nu mag ook jongere broer Ruben aan de hoofdmacht ruiken.

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal