Staatssecretaris Vivianne Heijnen: vanaf 2025 alleen nog elektrisch leasen

Als het aan staatssecretaris Vivianne Heijnen ligt, kunnen leaserijders vanaf 2025 alleen nog maar kiezen uit volledig elektrische modellen. 

Als het aan staatssecretaris Vivianne Heijnen ligt, kunnen leaserijders vanaf 2025 alleen nog maar kiezen uit volledig elektrische modellen. © ANP/HH

Leaserijders kunnen vanaf 2025 bij het uitzoeken van een nieuwe auto alleen nog maar kiezen uit volledig elektrische modellen.

Mike Muller

Staatssecretaris Vivianne Heijnen (Infrastructuur en Waterstaat) bereidt regelgeving voor om het zakelijke wagenpark versneld te vergroenen met veel meer stekkerauto’s. Dat melden goed ingevoerde Haagse bronnen aan de Telegraaf.

Lees ook: Groene autodroom uit het klimaatakkoord dreigt uiteen te spatten

De maatregel is volgens bronnen nodig om de CO2-reductiedoelen te halen. Bovendien levert minder verbranding van fossiele brandstoffen ook een positief effect in de stikstofreductieplannen, redeneert het kabinet. „Door de zakelijke autovloot versneld te vergroenen kan een belangrijke stap gezet worden”, zegt een goed ingevoerde bron.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee