Jumbo-Visma mist sportief directeur Zeeman in Tour door corona

 

 © ANP / ANP

Wielerploeg Jumbo-Visma begint vrijdag aan de Tour de France zonder Merijn Zeeman. De sportief directeur van de ploeg heeft een coronabesmetting opgelopen, meldt hij op Twitter.

redactie

„Helaas heeft Covid mij ook te pakken genomen. Er is geen andere optie dan het team sturen van achter de laptop tot ik volledig hersteld ben”, schrijft Zeeman, wiens ploeg zich twee weken geleden moest terugtrekken uit de Ronde van Zwitserland vanwege één of meer coronabesmettingen. „Hopelijk kan ik me snel weer bij de ploeg voegen.”

Lees ook: Een Deens sprookje en Vlaams geel? ‘Ik doe vanaf dag een aan alles mee, al zal ik na een week kijken hoe ik er voor sta’

Ploegleider Grischa Niermann gaf toe dat de zorgen rond corona „stress” opleveren. „We zijn allemaal nog getest voordat we naar Denemarken zijn gevlogen en je weet dat het fout kan gaan. Zoals met Merijn. Ik heb hem trouwens twee weken geleden voor het laatst gezien. Corona kan ook in de Tour een rol gaan spelen. Zie hoe het in Zwitserland ging. Het kan een einde aan je Tour maken. We kunnen niet meer doen dan ons aan de richtlijnen houden.”

De Tour de France begint vrijdag met een individuele tijdrit in Kopenhagen.