Visser overlijdt na val in Zuid-Willemsvaart in Maaseik

Het lichaam werd ter hoogte van een klein eiland tussen de oude en de nieuwe vaart uit het water gehaald.  

Het lichaam werd ter hoogte van een klein eiland tussen de oude en de nieuwe vaart uit het water gehaald.  © Marc Dreesen

Een visser is dinsdagnamiddag om het leven gekomen nadat hij in de Zuid-Willemsvaart in Maaseik was gevallen. Vermoedelijk is hij onwel geworden.

Mark Wyers/Mark Dreesen

Rond 14.20 uur werd het lichaam van de man in de Zuid-Willemsvaart gevonden langs de Breeërweg. De politie Maasland en een duikteam van de brandweer Oost-Limburg kwamen meteen ter plaatse en haalden de man uit het water ter hoogte van een klein eiland tussen de oude en de nieuwe vaart. De man werd nog gereanimeerd door de hulpdiensten, maar alle hulp kwam te laat.

Het slachtoffer kwam uit Neeroeteren. Over de leeftijd van de man heeft de politie nog geen informatie verstrekt.

De politie gaat vooralsnog uit van een noodlottig ongeval. Ter plaatse is nog verder onderzoek gedaan. De dijk langs de oude vaart werd afgesloten, waardoor heel wat fietsers een andere route moesten nemen.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee