CDA-Kamerlid Boswijk blijft even thuis na protest boeren bij huis

 

 © ANP / ANP

CDA-Kamerlid Derk Boswijk blijft de komende dagen thuis bij zijn gezin, nadat dinsdagavond boze boeren bij zijn huis stonden om te protesteren tegen het stikstofbeleid van het kabinet.

redactie

Zelf was hij toen nog aan het werk, zijn twee kinderen van 4 en 7 jaar waren er wel, meldt hij op Twitter.

„Ik ga altijd met iedereen overal, ook bij negatief advies, in gesprek”, zegt Boswijk. „Ook gisteren nog. Ik hoor dan de onzekerheid en woede maar die helaas ook vaak is gebaseerd op halve waarheden.” Maar politici thuis opzoeken „dient geen enkel doel”, vindt hij. „Stop ermee!”

Lees ook: Rutte ziedend na boerenoproer bij woning minister: ‘Dit is niet acceptabel’

De CDA’er benadrukt dat de boeren die over de schreef gaan een beperkte groep vormen. Hij zegt ervan overtuigd te zijn „dat het overgrote gedeelte van de agrarische sector hardwerkende mensen zijn die graag willen bijdragen aan de grote maatschappelijke opgaves”.

‘Begrip’

D66’er Tjeerd de Groot heeft „alle begrip” voor het besluit van Boswijk. Ook bij zijn woning in Friesland rijden ‘s avonds laat trekkers door de straat. Hijzelf komt daar om die reden even niet; komend weekeinde brengt hij door in zijn huis in Den Haag. Normaal is hij daar alleen op de dagen dat de Tweede Kamer vergadert.

„Dit is geen demonstratie maar intimidatie”, vindt De Groot. Hij vindt de overlast die boze boeren met hun trekkers veroorzaken in zijn dorp ook erg vervelend voor de buren. „Daar zijn ook mensen bij met kleine kinderen.”

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee