Jongen (15) uit Heerlen gearresteerd voor gewelddadige straatroof in Maastricht

 

 © ANP/HH

Heerlen / Maastricht -

Een 15-jarige jongen uit Heerlen is dinsdagavond aangehouden voor betrokkenheid bij een gewelddadige straatroof in Maastricht.

redactie

Eerder werd al een 18-jarige man uit Maastricht gearresteerd in deze zaak.

Bij een conflict over geld werd een man eind april in Maastricht herhaalde malen gestoken en ernstig mishandeld. De politie gaat ervan uit dat de straatroof is gepleegd door drie jeugdigen, zo werd maandagavond bekendgemaakt in het landelijke opsporingsprogramma Opsporing NL. In deze uitzending werden voor het eerst ongeblurde camerabeelden getoond van de drie verdachten, van wie er nu dus twee zijn opgepakt.

Lees ook: Maastrichtenaar (18) opgepakt na gewelddadige straatroof

De straatroof vond vrijdag 29 april plaats op de kruising van de Aert van Trichtweg met de Proosdijweg. De jongeren eisten geld van het slachtoffer, waarop hij hen ter plekke een bedrag overhandigde. Het drietal nam daar echter geen genoegen mee, waarna het conflict uit de hand liep. Het slachtoffer liep daarbij onder meer diverse botbreuken en verwondingen op.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee