Kinderombudsman wil weten wat er speelt onder kinderen en jongeren in Limburg

Margrite Klaverboer. © Kinderombudsman.

Maastricht

De organisatie Kinderombudsman wil weten wat er speelt in de levens van kinderen en jongeren in Limburg en roept hen daarom op een online vragenlijst in te vullen.

De enquête is anoniem en maakt deel uit van een groter onderzoek, dat elke twee jaar plaatsvindt. Daarin vraagt de Kinderombudsman kinderen en jongeren tussen de acht en achttien jaar oud wat er voor hen beter kan en beter moet.

Lees ook: Wat gebeurt er eigenlijk wanneer een ouder niet meer voor een kind kan zorgen?

Kinderombudsman komt op voor de rechten van kinderen en jongeren in Nederland. Om dit goed te kunnen doen, is het belangrijk dat zoveel mogelijk kinderen de vragenlijst invullen. “Er speelt heel veel in Nederland. Of het nu gaat om armoede, huisvesting, oorlog, de toeslagenaffaire, corona of het klimaat. Wij willen horen wat het met hen doet”, aldus kinderombudsvrouw Margrite Kalverboer.

Klik hier voor de vragenlijst.

Lees ook: Kinjer OLS in Meijel: Lucy (11) mocht koningin zijn in oma’s oude trouwjurk

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal