Nieuwsbrief voor ondernemers WijLimburg uit de lucht

WijLimburg gaf ook een magazine uit. © Mediahuis Limburg

Sittard -

WijLimburg houdt op te bestaan. Op 30 juni verschijnt de laatste aflevering van de dagelijkse nieuwsbrief voor Limburgse ondernemers.

Peter Bruijns

Mediahuis Limburg, de eigenaar van het digitale platform, vindt de kosten niet meer opwegen tegen de baten.

Het platform WijLimburg werd in 2009 opgericht door journalist Gerrie Coerts, die destijds correspondent Zuid-Limburg was voor Het Financieele Dagblad. De NV Industriebank Liof steunde het initiatief door 20 procent van de aandelen te kopen. Het jonge bedrijf kreeg ook steun van het Stimuleringsfonds voor de Pers en verwierf snel een vaste lezerskring.

Samenwerking

WijLimburg werkte in de beginjaren samen met omroep L1 voor Limburgs economisch nieuws en met Het Financieele Dagblad voor landelijk nieuws. Vanaf 2016 werd het medium gerund door aandeelhouders Peter Eberson en Maurice Ubags.

Ondernemerswereld

Mediahuis Limburg, uitgever van De Limburger en het eigen merk Limburg Onderneemt, kocht de website in juni 2016. In die tijd werd WijLimburg.nl meer dan 5 miljoen keer per jaar bezocht. De nieuwe eigenaar wilde met WijLimburg nadrukkelijker de vleugels uitslaan naar de ondernemerswereld. Het platform werd aangevuld met een magazine, cursussen, workshops en evenementen.

Abonnees

WijLimburg moest het voornamelijk hebben van de advertentie-inkomsten, maar de afgelopen tijd bleken die niet meer voldoende om uit de kosten te komen. Recent bleken te weinig abonnees op de gratis nieuwsbrief bereid een betaald abonnement te nemen.

Enkele maanden geleden werd de website WijLimburg.nl al uit de lucht gehaald. Mediahuis Limburg blijft zich nog wel op ondernemers richten met diverse uitingen van het zakelijk magazine Ondernemen in Limburg.

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal