Vijf mensen vast voor liquidatie van Nederlander in Spanje

 

 © GUARDIA CIVIL

Vijf mensen zijn opgepakt voor de moord op een Nederlander begin dit jaar in Spanje. Het lichaam van het slachtoffer was in januari gevonden in de buurt van Chiclana de la Frontera, niet ver van de stad Cádiz.

Redactie

De Spaanse politie, de Guardia Civil, heeft de arrestaties woensdag naar buiten gebracht, zonder de naam van het slachtoffer te noemen. Het is dus niet duidelijk of het gaat om de moord op de Utrechtse drugshandelaar Ebrahim Buzhu. Hij werd in januari geliquideerd in Chiclana.

De doodgeschoten Nederlander is volgens de dienst „geëxecuteerd met een schot in zijn hoofd om een rekening vanwege drugshandel te vereffenen.” Na de moord is de vluchtauto op een andere plek in Chiclana in brand gestoken. Het slachtoffer was volgens Spanje betrokken bij de handel in hasj tussen de Costa del Sol, Nederland en Frankrijk.

 

 © GUARDIA CIVIL

Over de identiteit van de verdachten is nog niets bekendgemaakt. Twee van hen worden verdacht van moord, lidmaatschap van een criminele organisatie en verboden wapenbezit. De drie anderen zouden hebben geholpen. Volgens de Guardia Civil zijn de verdachten van Nederland naar Málaga gereisd en hebben ze daar de auto gehuurd die bij de moord werd gebruikt.

Buzhu was een belangrijke getuige tegen de vermeende topcrimineel Ridouan Taghi, tegen wie dinsdag een levenslange gevangenisstraf is geëist. De Utrechter was in 2015 de eerste die de politie vertelde hoe machtig Taghi was geworden.

 

 © GUARDIA CIVIL

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee