Uitzwaaimoment Alpen Oranje, met hofleverancier RKVV Vijlen

Het team Alpen Oranje reist woensdag naar Zwitserland voor het EK Bergdorpjes. © Pascal Moors

Vijlen -

Het Nederlands voetbalteam Alpen Oranje vertrekt woensdagavond 6 juli naar Zwitserland voor het EK voetbal voor bergdorpjes. In de Koel, in het bergdorpje Vijlen, is er de mogelijkheid om het team succes te wensen, voordat de bus om 20.15 uur afreist.

Redactie

Oud-profvoetballers en trainers Pierre Vermeulen en Ernie Brandts vervullen een duofunctie als bondscoach. In de technische staf worden zij bijgestaan door Kay Selder, die als trainer tijdens de competitie de leiding had over het team.

Het toernooi wordt van 7 tot en met 10 juli gehouden in Zermatt. Aan de voet van de wereldberoemde berg de Matterhorn treedt het Alpen Oranje aan tegen bergdorpjes uit onder andere Frankrijk, Duitsland en gastland Zwitserland.

Het team voetbalt 7 juli om 17.00 uur de eerste poulewedstrijd tegen aartsrivaal Duitsland. Hofleverancier van het Alpen Oranje is de Zuid-Limburgse voetbalclub RKVV Vijlen, de hoogstgelegen voetbalclub van Nederland.

De Bergdorf-EM wordt net als het EK Voetbal voor landenteams, eens in de vier jaar gehouden. In 2012 vertegenwoordigde RKVV Vijlen Nederland al als het Alpen Oranje tijdens de Bergdorf-EM in het Oostenrijkse Kleinarl.