Demi Schuurs start Wimbledon met simpele zege

Demi Schuurs (staand) speelde voor TeamNL ook al met Arianne Hartono (rechts naast haar). Op Wimbledon bereikten ze de tweede ronde.  

Demi Schuurs (staand) speelde voor TeamNL ook al met Arianne Hartono (rechts naast haar). Op Wimbledon bereikten ze de tweede ronde.  © ANP / ANP

Demi Schuurs is het grandslam-toernooi van Wimbledon sterk begonnen.

Redactie

De Nieuwstadtse rekende in het vrouwendubbel in Londen met haar Nederlandse gelegenheidspartner Arianne Hartono in de eerste ronde af met het Engelse duo Eden Silva en Jodie Burrage: 6-3 6-4.

Het was lang onzeker of Schuurs wel aan Wimbledon kon meedoen, nadat ze onlangs in Rosmalen geblesseerd moest opgeven.

Anantxa Rus haalde met de Slowaakse Kuzmova ook de tweede ronde. Rosalie van der Hoek heeft zich teruggetrokken uit het vrouwendubbel. Haar Belgische partner Alison Van Uytvanck heeft positief getest op het coronavirus.

In het gemengd dubbel vormt Schuurs in Londen een combinatie met de Uruguayaan Ariel Behar. Ze treffen in de eerste ronde het als vierde geplaatste Australisch/Canadese dubbel John Peers en Gabriela Dabrowski.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee