Opgepakte Belgische verdachten kunstroof Tefaf vrijgelaten

Beelden na aanhoudingen overvallers op A2 . © Orange Media

Maastricht -

De twee Belgen die dinsdagmiddag in Maastricht werden opgepakt op verdenking van betrokkenheid bij een kunstroof in de Tefaf, zijn woensdagmiddag weer op vrije voeten gesteld. Ze worden niet langer verdacht, aldus de politie.

RedactieBron: ANP

De twee Belgen (22 en 26 jaar) toonden volgens de politie na de overval dusdanig verdacht gedrag dat er op dat moment voldoende aanleiding was om ze aan te houden voor betrokkenheid bij de kunstroof. De twee hielden zich dinsdagmiddag vlak na de overval verdacht op bij de tunnel van de A2 in Maastricht. Om hen te kunnen oppakken, werd de Alexandertunnel afgesloten en ontstonden er kilometerslange files op de A2.

Geen verdachten

De vrijlating betekent dat de politie nu geen verdachten meer vast heeft zitten. De politie is naar eigen zeggen op zoek naar minstens vier verdachten. De overval op de Tefaf werd uitgevoerd door vier mannen, maar mogelijk zijn meer verdachten daarbij betrokken, zei een woordvoerster van de politie.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

De woordvoerster kon woensdag niet meer informatie hierover geven.

Lees ook: Tefaf-directeur the day after: ‘We kijken wat we kunnen aanpassen, maar dat moet wel uitgebalanceerd gebeuren’

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal