Volleybalsters verrassen ongeslagen Japan in Nations League

Avital Selinger. © ANP / EPA

De Nederlandse volleybalsters hebben Japan de eerste nederlaag in de Nations League toegebracht.

RedactieBron: ANP

De ploeg van bondscoach Avital Selinger versloeg de Aziatische vrouwen bij de start van de derde speelweek, in de Canadese stad Calgary, in vijf sets: 23-25 25-20 24-26 25-21 15-10. Japan was als enige land nog ongeslagen in de Nations League.

De Japanse volleybalsters hadden hun eerste acht wedstrijden in de landencompetitie gewonnen, terwijl Oranje pas één zege had geboekt. De ploeg van Selinger, met de Roermondse spelverdeelster Britt Bongaerts, won bijna twee weken geleden de slotwedstrijd in de Braziliaanse hoofdstad Brasilia met 3-0 van Zuid-Korea. Tegen Japan volgde de tweede zege op rij, een verrassende bovendien.

Aanvoerster Anne Buijs nam 22 punten voor haar rekening, Fleur Savelkoel kwam tot 20 punten. Celeste Plak, Juliët Lohuis en Eline Timmerman maakten ieder 16 punten. Bij Japan moest het vooral komen van Sarina Koga, die tot 31 punten kwam.

Met de tweede overwinning op rij klom Oranje naar de veertiende plaats in de competitie met zestien landen. De Nederlandse volleybalsters spelen donderdag tegen Turkije en treffen de komende dagen in Calgary ook België en Canada. Een plek in de top 8 en daarmee plaatsing voor de kwartfinales van de Nations League is al vrijwel onmogelijk voor Oranje.

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal