Oefenduel van Roda tegen Anderlecht kan toch doorgaan door verplaatsing naar Brussel

Jurgen Streppel tijdens de eerste training van Roda JC. 

Jurgen Streppel tijdens de eerste training van Roda JC. © Ermindo Armino

Brussel -

Roda JC speelt zaterdag toch een oefenwedstrijd tegen RSC Anderlecht. Het duel wordt alleen niet in het Parkstad Limburg Stadion gespeeld, zoals de bedoeling was, maar op het jeugdcomplex van de Belgische topclub in Brussel. Toeschouwers zijn hierbij niet toegestaan.

Maikel Suilen

De lokale autoriteiten in Kerkrade zetten eerder een streep door het treffen vanwege een veiligheidsrisico door de mogelijke komst van Anderlecht-supporters. „Extra politie-inzet hierop is niet wenselijk”, aldus burgemeester Petra Dassen.

Voor trainer Jurgen Streppel zou het duel tegen Anderlecht de eerste serieuze oefenwedstrijd in de voorbereiding zijn, vandaar dat gezocht werd naar een mogelijkheid om het duel toch door te laten gaan. Dat is nu dus gevonden in een verplaatsing naar Brussel.

Lees ook: Autoriteiten zetten streep door oefenwedstrijd van Roda JC tegen Anderlecht

Meet & greet

Aan de wedstrijd in Kerkrade was voor de fans ook een meet & greet met spelers gekoppeld. Roda heeft aangegeven met een alternatief hiervoor te komen op een later moment.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee