FC Utrecht verrast met aantrekken Bas Dost

 

 © PROSHOTS

De keuze van Bas Dost is gevallen op FC Utrecht. De 33-jarige spits keert daarmee na tien seizoenen terug in de eredivisie. De komende dagen moet de transfervrije overgang van Dost worden afgerond met een medische keuring.

Jeroen KapteijnsBron: De Telegraaf

Als die geen problemen oplevert, zou Dost al in het weekeinde aan kunnen sluiten bij het team van trainer Henk Fraser. Met het vastleggen van Dost troeft FC Utrecht het ook geïnteresseerde FC Emmen af. Eerder in de window voerde hij ook gesprekken met Feyenoord, maar dat resulteerde niet in een concrete aanbieding.

Dost had ook legio aanbiedingen uit het buitenland op zak, maar na buitenlandse avonturen bij VfL Wolfsburg, Sporting Lissabon, Eintracht Frankfurt en Club Brugge geeft hij er vanuit privé-overwegingen de voorkeur aan om weer in Nederland te voetballen. Van de aanbiedingen die hij daarvoor heeft gekregen, spreekt die van FC Utrecht hem het meest aan.

Amrabat

Dost speelde eerder in Nederland voor FC Emmen, Heracles en SC Heerenveen en maakte voor de twee laatstgenoemde clubs 62 goals in 127 eredivisieduels. Over zijn hele carrière heeft Dost voortreffelijke statistieken met 256 goals in 506 profwedstrijden. Ook kwam geboren Deventenaar achttienmaal uit voor Oranje, waarin hij éénmaal doel trof. Afgelopen seizoen trof Dost nog veertienmaal doel voor de Belgische kampioen Club Brugge, terwijl hij geen vaste basisspeler was.

FC Utrecht is ook nog in de markt voor Nordin Amrabat, als het de aanvaller lukt om onder zijn contract bij AEK Athene uit te komen. Amrabat wil bij zijn gezin in Nederland gaan wonen en als hij transfervrij kan vertrekken uit Griekenland, ligt er een contract voor hem klaar bij FC Utrecht.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee