Sander Hollanders maakt de stap van BAL naar topclub Donar

Sander Hollanders © Tessa van Gameren

De Groningse topclub Donar wordt de nieuwe werkgever van Sander Hollanders. De 20-jarige Kerkradenaar, die afgelopen seizoen in het shirt van Basketbal Academie Limburg (BAL) tot Rising star of the Year van de Nederlandse basketbalcompetitie werd uitgeroepen, tekende een contract voor twee jaar.

Paul Vek

Met de overstap naar de zevenvoudig landskampioen maakt Hollanders de stap naar een grote club. Met de bekerwinnaar van het voorbije seizoen zal de Limburger ook in de Europa Cup gaan spelen. Hollanders, die al op 16-jarige leeftijd bij BAL zijn debuut op het hoogste niveau maakte en in Weert de voorbije twee seizoenen een vaste waarde was, beseft dat hij zich opnieuw moet gaan bewijzen.

„Dat zie ik als een voordeel. In Weert heb ik juist heel veel geleerd toen ik voor iedere minuut speeltijd moest vechten. In die tijd heb ik de grootste sprong in mijn ontwikkeling als speler gemaakt. Ik hoop op dezelfde manier de volgende stap in Groningen te maken.”

Coach Matthew Otten gebruikt veel spelers omdat de ploeg in een lang seizoen op alle fronten mee wil strijden. Zelden krijgt een speler meer dan 25 minuten speeltijd. „Mijn doel is om in die rotatie mee te gaan doen en van daaruit verder te groeien.”

Voor het eerst zal Hollanders ook ver weg van familie en vrienden gaan wonen. „Dat wordt wel een aanpassing. Vooral mijn ouders ga ik missen. Maar uiteindelijk wil ik naar het buitenland, dan is Groningen nog best dichtbij”, relativeert de Limburger de verhuizing naar het Noorden waar het basketbal enorm leeft. Bij een uitverkochte zaal zitten er ruim vierduizend mensen in Martiniplaza. Hollanders heeft er nooit een geheim van gemaakt dat hem dat zeer trekt. „Als het straks zover is, wordt dat wel een speciaal moment voor mij.”

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal