Achtervolging met spookrijden en poging doodslag motoragent op A76: twee mannen in Heerlen aangehouden

De vluchtauto werd op de A76 bij Heerlen klemgereden. © Koninklijke Marechaussee

Op de A76 bij Heerlen zijn dinsdagavond twee 29-jarige mannen uit Iran en Irak aangehouden voor onder andere mensensmokkel en poging tot doodslag. Tijdens een wilde achtervolging rondom Heerlen reed de auto met de twee verdachten tegen de richting in en werd een motoragent bijna aangereden.

Redactie

De auto had in de Duitse grensregio een stopteken van de politie genegeerd. Bij de achtervolging reed de bestuurder op hoge snelheid tegen de richting in op de N281 en de snelweg A4. Vervolgens keerde de bestuurder terug naar de A76, waar een motoragent van de politie net kon voorkomen dat hij werd aangereden. Uiteindelijk werd de bestuurder bij een tankstation aan de A76 bij Heerlen klemgereden en kon hij met zijn bijrijder door de Koninklijke Marechaussee worden ingerekend.

Zwemvesten

In de auto bleken zwemvesten en andere materialen te liggen die vaak voor mensensmokkeltransporten worden gebruikt. De bestuurder uit Iran is aangehouden voor mensensmokkel, poging doodslag, poging zware mishandeling, gevaarlijk rijgedrag en het bezit van valse documenten. De bijrijder uit Irak is opgepakt voor mensensmokkel en valse documenten.

De Koninklijke Marechaussee in Maastricht doet onder leiding van het Openbaar Ministerie verder onderzoek in de zaak.