Maastricht ook de komende vijf jaar startplaats van de Amstel Gold Race

Wethouder John Aarts (links) en Leo van Vliet (rechts) tekenen de nieuwe overeenkomst. © Amstel Gold Race

Maastricht is ook de komende vijf jaar startplaats van de Amstel Gold Race. De gemeente en de Amstel Gold Race maakten vandaag bekend dat zij het contract hebben verlengd tot en met 2027. De start zal in 2023 voor de 25ste keer worden voltrokken op het Vrijthof.

Tom van der Wilt

Sinds 1998 vorm het centrum van Maastricht al het decor voor alle plichtplegingen voor en rondom de start. „Wij brengen de wereldtoppers in de wielerwereld naar het mooie centrum van Maastricht, de media volgt en we laten hiermee al het moois wat Maastricht heeft terug komen in onze bijdragen en uitzendingen”, aldus koersdirecteur Leo van Vliet.

Wethouder John Aarts is verheugd dat Maastricht de komende jaren de startplaats van de enige Nederlandse klassieker blijft. „De allure van de historische binnenstad van Maastricht past perfect bij de internationale status van de Amstel Gold Race. De Amstel Gold Race, als internationale wielerklassieker, vormt ieder jaar weer één van de hoogtepunten in onze stad.”

De 57ste editie van de Amstel Gold Race wordt verreden op zondag 16 april 2023. Een dag eerder rijden de deelnemers de 21ste editie van de Toerversie.