Overleden man bij Parkstad Limburg Stadion slachtoffer van oplichting en diefstal

De plek bij het Roda-stadion waar de man om het leven kwam. © Track’88

De Duitse man die een week geleden om het leven is gekomen bij het Parkstad Limburg Stadion in Kerkrade blijkt slachtoffer te zijn geworden van een uit de hand gelopen vorm van oplichting en diefstal.

Redactie

De politie spreekt van „een uit de hand gelopen vorm van oplichting en diefstal, waar de politie inmiddels een paar keer op gestuit is dit jaar.”

De 33-jarige man uit het Duitse Zülpich had bij het Roda-stadion afgesproken voor een zakelijke transactie. Het slachtoffer had via internet een woning te koop aangeboden, waarop werd gereageerd door Duits sprekende lieden die zich voordeden als een Luxemburgse investeringsmaatschappij.

Groot geldbedrag

Na meerdere afspraken over de verkoop van de woning werd gesproken over het inwisselen van zwart geld. „De oplichters wilden graag een groot geldbedrag omwisselen voor kleiner biljetgeld. Het slachtoffer had daarom op 23 juni een groot bedrag aan contant geld bij zich”, aldus de politie.

Lees ook: Meer duidelijk over mysterieus incident Kerkrade: dode man blijkt 33-jarige Duitser, werd meegesleurd door auto

Onder de auto

Toen het slachtoffer op de Wiebachstraat bij het Roda-stadion het geld overhandigde aan de twee inzittenden van de auto, gaf de bestuurder opeens plankgas. Waarschijnlijk in een poging het wegrijden te voorkomen werd het slachtoffer meegesleurd door de auto, kwam vervolgens onder het voertuig terecht en overleed ter plaatse aan zijn verwondingen. De verdachten zijn er met het geld vandoor.

Lees ook: Dode man (33) voor speelgoedwinkel Kerkrade werd volgens politie na conflict aangereden

Meerdere slachtoffers

Volgens de politie meldden zich de afgelopen maanden in Zuid-Limburg meerdere slachtoffers die op een dergelijke wijze zijn opgelicht en bestolen. De verdachten doen zich voor als een Luxemburgse investeringsmaatschappij met interesse in vastgoed of dure spullen die online worden aangeboden. De verdachten spreken vaak goed Duits en willen in contant geld of goud betalen of een deel hiervan omruilen.

Lees ook: Dode man aangetroffen op straat in Kerkrade: politie gaat uit van opzet

De politie vraagt mensen die het slachtoffer zijn geworden van een dergelijke oplichtingspraktijk zich te melden. „De politie wil mensen graag waarschuwen voor deze manier van doen en vooral ook voorkomen dat er meer slachtoffers gemaakt worden. Daarom wordt nu de volgende informatie gedeeld in Nederland, maar ook in België en Duitsland, waar de oplichters ook actief lijken te zijn.”