Zes atleten Scopias samen goed voor acht medailles

 
Venlo -

De atleten van het Venlose Scopias hebben tijdens de Limburgse Kampioenschappen voor C- en D-junioren werden acht medailles behaal. Een gouden, twee zilveren en vijf bronzen medailles werden mee teruggenomen naar Venlo.

Bente Jacobs (tweedejaars C) kroonde zich tot Limburgs kampioen op de tachtig meter sprint in een tijd van 10,43 seconden. Luuk Schreurs (tweedejaars D) werd tweede bij het discuswerpen met een afstand van 14,80 meter. Sofie Bos (tweedejaars C) eindige als tweede op de achthonderd meter in een tijd van 2:31,06. Merel Teeuwen (eerstejaars C) vestigde een persoonlijk record van 4,47 meter bij het verspringen en pakte daarmee brons. Tijs Rijvers (eerstejaars C) werd eveneens derde op de honderd meter horden met een persoonlijk record van 21,47 seconde.

Drie medailles

Neomi Peeters (tweedejaars D) stootte haar kogel naar een persoonlijk record van 8,68 meter, greep hierbij brons en vestigde met de speer Neomi eveneens een persoonlijk record. Met een afstand van 19.91 meter won ze op dit onderdeel de bronzen medaille. Peeters verbeterde haar persoonlijk record op discus met maar liefst vijf meter naar 22,88 meter. Daarmee was ze verzekerd van drie bronzen medailles.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee